Børn og Fritid har spurgt flere familier, hvad de synes om Pickatale

Flere familier har prøvet med stor succes!

Af Henriette Rosenthal

Det er magisk at forsvinde ind i en god fortælling. En god bog er ”balsam for sjælen”. Det synes jeg, men jeg er ikke sikker på, at jeg har formået at give denne glæde ved læsning videre til mine egne, nu voksne, børn. Det er jeg ikke ene om, men heldigvis findes der nu en mulighed for at stimulere dit barns læselyst. Man downloader appen Pickatale som findes i App Store og Google Play. Pickatale er en læse og lytte app udviklet til børn, for at give dem større læselyst. Appen er et kæmpestort digitalt bibliotek, som gør det nemt at finde dit barns favoritter, hvad enten det drejer sig om underholdning eller faktabøger om spændende dyr og fænomener. Der er også et væld af velkendte bøger fra Disney, Star Wars, Marvel og berømte og elskede figurerer som Peter Plys, Alfons Åberg og Peter Pedal. I kan læse og lytte til så mange bøger, som I vil, og der kommer nye bøger til hver uge. Denne app har flere familier prøvet med stor succes.


“Appen har været et kæmpe hit her hjemme”
– Anika Nissen, mo
r

Milas på fem år er helt vild med at høre historier og nyder at slappe af med det og vil gerne have det med når vi er ude og køre også. Malthe på syv år nyder både at lytte og har også selv at prøve at læse tingene og er så glad for at hvis et ord så driller, at han så bare kan trykke på det og så fortæller den hvad der står. Begge drenge er vilde med at dem der er quiz med til og svare rigtigt på stort set alle.

Teste? Prøv det gratis uden binding!

“Vi har været meget tilfredse med Pickatale herhjemme”
– Lize Borring, mor

– Min datter Emma på 12 år har testet Pickatale. Hun har normalt svært ved endelser og læser derfor langsomt. Jeg var spændt på, hvad hun ville synes om den, men hun var udelukkende positiv.  Hun syntes, at det er godt, at man kan lære noget, og at der er nogle gode og spændende bøger. De er rimeligt nemme at læse og forstå. Hun synes også, at hun er lidt hurtigere til at læse. Hun var også vild med at lave quizzerne bagefter. Indtil nu har hun allerede læst seks historier og lyttet til to. Hun føler at hun lærer mest ved at læse, så det foretrækker hun.

Det er smart, at hun kan have den med overalt, så hun kan bruge den når hun vil på telefonen eller Ipaden. 

Billederne til historierne, går historierne meget levende og flotte.

Vi har været meget tilfredse med Pickatale herhjemme, og Emma har endda været så motiveret, at hun gerne vil læse højt for os andre, hvilket hun ellers aldrig har tilbudt af sig selv før. 

Jeg som mor, kan tydeligt se at motivationen er vendt fra “ikke eksisterende” til “Det er faktisk rigtigt hyggeligt at læse” på meget kort tid.


“Hverdag hun har læst af ren lyst”
– Rie Ravnholdt Frederiksen, mor

– Vores første indtryk er meget positivt. Min datter Ida på otte år har fået læste 5-6 bøger. Det er stadig sommerferie, så jeg har ikke presset på med at få læst 20 min. Hverdag hun har læst af ren lyst. Jeg er sikker på, at Pickatale kommer til at være stor hjælp, når hverdagen rigtig rammer igen.

Ida har både læst selv, og for mig. En enkelt aften var hun så træt, at hun spurgte, om det var okay, at hun fik læst historien op. Det var hyggeligt, og smart der også er denne mulighed.

Noget jeg synes, der har været rigtig smart er, at man kan trykke på de ord, som man har lidt svært ved at læse. Ida læste nogle faktabøger om tryllekunster og hunde, og her var der nogle svære navne, som så blev udtalt korrekt. Hun kan godt lide der er mange forskellige historier at vælge imellem, og så er hun vild med quizzen efter hun har læst en bog.


“Allerede den første eftermiddag, læste og hørte hun fem bøger”
– Zenia Nissen, mor

– Min datter Ida er syv år.  Jeg hentede app’en ned til hendes iPad, og herefter forklarede jeg hende lidt om, hvad det gik ud på. Ida blev meget begejstret over, at der findes en læse-app, som hun kunne bruge.

Hun har ofte hørt, at jeg har lyttet til lydbøger, så det var ret sejt, at hun nu havde sin egen helt egen app. Da vi åbnede appen, gik hun straks i gang med at undersøge de mange forskellige bøger og hun synes, at det er fedt at der er så mange. Hun fik hurtigt fuldstændig styr på, hvordan appen fungerer, både når hun selv vil læse, men også når appen skal læse højt for hende. Når hun læser selv, så er hun rigtig glad for den funktion, hvor hun kan trykke på det ord, som hun har svært ved, og så bliver det læst op. Det synes jeg også er supersmart. Udover læsning, så er der også quizzer om bøgerne, det er særlig godt, da hun så kan blive ”quizzet i”, om hun har forstået bogen, hun har læst. Jeg er fan og det samme er min datter. Allerede den første eftermiddag, hvor hun prøvede appen, kom læste og hørte hun fem bøger.

Test appen gratis i to uger med børnene!