Med denne app bliver børnene ellevilde med at læse!

Læselyst og læseglæde er noget, som alle forældre gerne vil give deres børn. Vi synes måske selv, det er helt magisk at forsvinde ind i en god bog. Men hvordan giver vi den oplevelse videre til vores børn? Adgang til godt og varieret indhold er vigtigt for at inspirere børn til at læse mere, og det øger chancerne for, at de finder en god historie at fordybe sig i.

Pickatales læse- og lytteapp har tusindvis af titler i det digitale bibliotek. Her finder du kendte og elskede titler som Alfons Åberg og Peter Pedal samt internationale klassikere fra Disney, Star Wars og Marvel-universet. Her findes der altid spændende læsestof, som kan pirre nysgerrigheden og give børnene lyst til at læse.

Magasinet Børn og Fritid har spurgt flere danske familier, hvad de synes om Pickatale

En af familierne i bladets testpanel er Lize Borring og hendes datter Emma.

“Min datter Emma har testet Pickatale. Hun har svært ved endelserne og læser derfor langsomt. Jeg var spændt på, hvad hun ville synes om appen, men hun var begejstret.  Hun synes, det er godt, at man kan lære noget nyt, og at der er nogle gode og spændende bøger. De er rimeligt nemme at læse og forstå. Hun synes også, hun er blevet lidt hurtigere til at læse. Og hun var også vild med at lave quizzerne bagefter. Indtil nu har hun allerede læst seks historier og lyttet til to. Hun føler, at hun lærer mest ved at læse, så det foretrækker hun. Det er smart, at hun kan have appen med overalt, så hun kan bruge den på telefonen eller iPaden, når hun vil,” fortæller Lize.

Klik her for at prøve gratis! Ingen bindingstid.

Giv dine børn et rigt udvalg af bøger!

Appen tilbyder læsning på børns præmisser, og de kan vælge at læse selv, lytte til bogen som en lydbog eller en kombination med læs-og-lyt-funktionen. Indholdet er tilpasset barnets niveau. Det vigtigste er, at barnet ikke mister lysten til at udforske bøgernes verden. Der er ingen begrænsning på, hvor mange bøger man kan læse, og nye titler kommer til hver uge.

Det interaktive kontrolpanel giver overblik over, hvor meget man læser. Her kan man også vælge at tage quizzen, når man har læst en bog færdig. Det er også her, man samler diplomer og stjerner og kan gå videre til næste niveau. Hvilket barn vil ikke blive motiveret af dette?

“Vi har været meget tilfredse med Pickatale herhjemme”

”Emma er endda blevet så ivrig, at hun gerne vil læse højt for os andre – noget, hun ellers aldrig har haft lyst til.  Som mor kan jeg tydeligt se, at motivationen er gået fra “ikke eksisterende” til “det er faktisk rigtigt hyggeligt at læse” på meget kort tid,” siger Emmas mor, Lize, til sidst.

Ændringen i motivation glæder læsevejleder Kristina Kristensen fra Læsekarusellen.  “Læsning opfattes ofte som en sur pligt eller som lektier, og det kan være demotiverende for mange børn. Det er meget vigtigt med indholdet, så børnene får lyst til at læse. Pligten i sig selv er sjældent en langtidsholdbar motivation for barnet,” siger Kristina Kristensen.

Hun opfordrer forældre til at lade deres børn vælge bøger ud fra egne interesser, så de forstår handlingen og har mulighed for at engagere sig i historien og ikke mindst, at læsning gøres til en god rutine i hverdagen.

Hvad med at teste Pickatales læse- og lytteapp gratis i to uger for at kickstarte læseglæden? Klik her for at prøve gratis! Ingen bindingstid.