Se, hvorfor læreren anbefaler læsetræning hver dag

Al læsning er god træning, og lærer Mia Ausen mener, at en app som Pickatale er et godt alternativ i den digitaliserede hverdag, vi lever i. Læsning er som alt andet i livet. Man skal øve sig for at blive god til det!

Skolehverdagen er i fuld gang igen, og overalt i landet er der børn, der både skal lære at læse, og som skal holde det lærte ved lige. Interessen for at læse varierer fra barn til barn. Ofte afhænger den af, hvad de skal læse, og ikke mindst hvordan hele læsesituationen er arrangeret. At læse på egen hånd og uden klar struktur kan være en stor udfordring. Der sker ofte en masse i skolebørns liv, og bare at sætte sig ned med en god bog er noget, man skal lære. Med læse- og lytteappen Pickatale får børn adgang til tusinder af bøger i et digitalt og farverigt univers for børn, som kan bidrage til læselyst og læseglæde. 

– Det er også vigtigt, at eleverne har gode rollemodeller derhjemme, da det også bidrager til børn læselyst. Tag tit på biblioteket. Syng sange og læs bøger sammen. Man skal ikke undervurdere betydningen af at læse højt. Lyt til lydbøger på lange bilture. Download læseapps – og ikke kun spil. Og tal positivt om at være en god læser. Læsning åbner mange muligheder senere i livet, siger Mia Ausen.

Pickatale kan øge børns motivation til den daglige læsning

Mia anbefaler sine elever at læse mindst 20 minutter i deres egen bog hver dag ud over det, de ellers læser i løbet af skoledagen og efter skoletid.

– Læsning handler ikke kun om at pløje sig igennem en tekst. Det handler om ro, sprogudvikling, fantasi og vigtige lærdom om livet og verden. Med en læse- og lytteapp som Pickatale får børn et stort udvalg af bøger at vælge imellem, hvilket kan øge motivationen og læselysten. Lydbogsfunktionen gør, at børn, der har svært ved at læse, også kan finde læseglæde, når de lytter til historierne.

Begynd at læse i dag! Prøv det gratis, uden binding!

Gør læsetræningen lettere med Pickatale 

Mia Ausen mener klart, at en app med et godt udvalg og med lydbogsfunktion kan hjælpe, når man skal lære at læse. Hun plejer at fortælle sine elever, at det er med læsning som med alt andet i livet. Man skal øve sig for at blive god.

– Hvis du holder op med at øve, fordi du synes, du er god nok, så er du ikke så god næste gang. Det kan sammenlignes med fodbold. Hvis man er på førsteholdet og holder op med at træne, fordi man er så god, som man kan blive – så er man ikke så god, hvis man begynder igen efter 2 måneders pause. Så har du faktisk taget et par skridt baglæns. Alt, hvad du ønsker at være god til, skal trænes og holdes ved lige. Og læsning skal holdes ved lige gennem hele livet, siger Mia.

Begynd at læse i dag! Prøv det gratis, uden binding!